Hvordan bruke Instagram som en markedsføringlsplattform

Hei! Nå begynner vi å nærme oss slutten i fordypningsemnet digital markedsføring, og i dagens innlegg skal jeg gå nærmere inn på hvordan man kan bruke Instagram som en markedsføringsplattform. For oss som nettopp har lansert nettbutikk er Instagram en perfekt plattform å markedsføre på, så jeg håper at dere får et godt utbytte av dette innlegget!

Instagram sin historie 

Instagram er en digital delingstjeneste som ble lansert i 2010. Instagram ble opprinnelig lansert som en plattform hvor brukere kan dele bilder med hverandre, men har i senere tid ekspandert seg til å bli en av verdens største markedsplasser for bedrifter. Videre skal vi ta en nærmere titt på Instagram sin utvikling gjennom årene. 

6. Oktober, 2010: Instagram ble lansert

9. April, 2012: Instagram ble kjøpt opp av Facebook

20. Juni, 2013: Brukere kunne nå dele videoer 

12. Desember, 2013: «Instagram direct» ble lansert, noe som gjorde det mulig å kommunisere med andre brukere

22. Oktober, 2015: Boomerang ble lansert

31. Mai, 2016: Business konto ble lansert

2. August, 2016: Stories ble lansert

22. Februar, 2017: Det ble mulig å dele flere bilder i samme post

19. Mars 2019: Instagram marketplace ble lansert

Profil og biografi på Instagram

Når du skal bruke Instagram som et markedsføringsverktøy er det viktig å endre til bedriftskonto. På denne måten kan du få innsikt i hvor mange kontoer du har nådd ut til, samhandlinger og andre innblikk som kan ha relevans for bedriften (se eksempel under). Med bedriftskonto er det også mulig for brukere å komme i direkte kontakt med bedriften din akkurat som de ville gjort på nettsiden. Det er også enkelt å promotere på Instagram med bedriftskonto, og du trenger ikke å bruke Facebook Ads manager for å gjøre dette (se eksempel under). 

Feed og Story

Instagram har ulike funksjoner, men det er feed og story som blir mest brukt både blant vanlige brukere og bedriftskontoer. Instagram stories er en enkel måte å holde brukere oppdatert på, dele innhold og nye annonseringer. Storyene blir delt i 24 timer og andre brukere kan dele din story med andre, noe som enkelt kan engasjere andre brukere. Dersom du deler en video på story kan denne komme på «utforsk funksjonen», noe som gjør at bedriften blir eksponert for tusenvis av mennesker. I tillegg kan man inkludere linken til nettbutikken, slik at potensielle kunder kun er ett klikk unna. En annen måte å engasjere brukere på er å jevnlig dele innhold på Instagram feeden. På den måten holder du følgerne oppdatert og du kan også kommunisere med brukerne i kommentarfeltet. Her kan det også være lønnsomt å kjøre konkurranser, hvor du oppfordrer brukere til å følge bedriftsprofilen og dele innholdet med tre andre venner for å for eksempel vinne noe. 

Hashtags

På Instagram kan man bruke hashtags som et verktøy for å nå ut til flere brukere. Dette gjør det også enklere for andre brukere å finne bedriften din, da brukere kan utforske innhold ved å kun søke på hashtags. Hashtags er i bunn og grunn Instagrams søkeord, og det er derfor viktig å tenke over hvilke søkeord du bruker. Du kan se for deg at du skal lage en annonse og inkludere søkeord som gjør at du treffer din målgruppe. Det samme prinsippet gjelder på Instagram, da det handler om å nå den gruppen mennesker som faktisk har en interesse for å kjøpe dine produkter. En annen måte å skape mer trafikk på er å bruke geotags, hvor du viser hvor du holder til. På denne måten blir det lettere eksponert for mennesker i ditt område og brukere kan finne deg gjennom angitt lokasjon. 

Bruk av Influensers

For å engasjere målgruppen din kan det være hensiktsmessig å bruke influenser annonsering. Dette er fordi brukere enklere blir påvirket av noen de stoler på fra før. Dette kan være et smart markedsføringstiltak for ny oppstartede bedrifter som ikke har en stor følger base. I tillegg vil det styrke bedriftens troverdighet, da influensere ofte har en lojal følgerbase. På Instagram finnes det utallig mange influensere, og du kan gå frem med å sende de en direkte melding eller mail. Dette kan være alt fra mikro influensere til større etablerte influensere. 

Del innhold til riktig tid

For at innholdet skal treffe målgruppen er det viktig å poste til riktig tid. Her kan du gå frem med se når følgerne dine er mest aktive på Instagram, og du kan bruke «insights» eller Google til å finne ut av hvilke tidsrom det er best å publisere innhold på. Ved å publisere innhold på riktig tidspunkt vil du få mer igjen for innholdet. Dersom du deler innlegg når målgruppen ikke er aktiv vil du kunne risikere at målgruppen ikke ser innholdet. 

Kildeliste:

https://sproutsocial.com/insights/instagram-hashtags/

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s