Hvordan bruke Google Ads

Velkommen tilbake studentvenner! I dagens innlegg skal jeg stegvis forklare hvordan man bruker Google Ads. De fleste av dere har nok allerede fullført Google Ads sertifiseringen, men det kan likevel være utfordrende å anvende verktøyet i praksis. Jeg håper at innlegget er til hjelp og at det gjør det enklere å ta i bruk Google Ads. 

Først, hva er Google Ads?

Google Ads er et annonsesystem hvor hvem som helst kan by på en annonseplass, som er koblet til bestemte søkeord. På den måten kan annonsører nå personer som søker etter deres produkter eller tjenester. Google Ads er basert på at man betaler for per klikk på annonsen, noe som vil si at du kun betaler når noen faktisk klikker på annonsen. 

Hvordan registrere seg på Google Ads?

Gå inn HER og trykk på den blå «start nå» funksjonen som er øverst i høyre hjørne. Velg den e-post adressen du ønsker å registrere deg med. Når du har gjort dette kan du begynne å bruke Google Ads. 

Viktige ting å huske på når man skal sette opp Google Ads

  • Bli kjent med de ulike funksjonene på kontoen din
  • Sett et budsjett: Her legger du inn hvor mye du ønsker å bruke på annonsen og hvor mye du ønsker å bruke per klikk. 
  • Velg søkeordene du ønsker å bruke i annonsen
  • Angi destinasjonssidene
  • Bestem hvilke enheter du vil vises på

Når du har gjennomført de første stegene, så kan man begynne å sette opp annonsen. Her kan du velge mellom ulike annonser som Google tilbyr, og de vanligste er søkeannonser eller display ads. Forskjellen er at på søkeannonser så vises du for potensielle kunder, mens display ads vises mens brukere navigerer rundt Google sitt nettverk, noe som gjør at du kanskje ikke når ut til de som aktivt søker etter det du tilbyr.  

Søkeord

Når du har satt ønsket budsjett, så kan man gå videre til å skrive inn søkeordene man ønsker å bruke i annonsen. Dette steget er viktig, da søkeordene kan avgjøre hvor høy plasseringen man får. Det er viktig å tenke nøye gjennom hvilke søkeord man ønsker å bruke, og man bør bruke god tid på å analysere hvilke søkeord som din målgruppe aktivt søker etter. På den måten kan potensielle kunder enkelt nå frem til nettsiden din. 

Bilde hentet HER

Headlines

Når man har valgt de endelige søkeordene, så kan man gå videre med å bygge annonsen. I det neste steget så skal vi velge overskrift for annonsen. Her er det viktig å fange interessen til brukere og at overskriften passer det du selger. På Google Ads kan man skrive inn tre overskrifter, og det står beskrevet slik: Headline 1, headline 2 og headline 3. For å gjøre annonsen attraktiv kan man bruke de to siste overskriftene til å f.eks skrive noe som: Gratis ekspresslevering eller 10% på første bestilling. Den første overskriften bør gi en kort forklaring på hva bedriften selger.  

Beskrivelse

I neste felt så har man mulighet til å gi en beskrivelse av det man selger. Igjen, så er det viktig å bruke litt tid på å finne en god beskrivelse, slik at man fanger interessen til potensielle kjøpere. Her kan man være kreativ og selv velge hva man ønsker å skrive inn. Et eksempel kan være å skrive inn: «De rimeligste prisene i markedet» eller «Made in Norway» osv. 

Betaling

For å gå videre med å fullføre annonsen, så er du nødt til å betale. Her anbefaler jeg å søke litt rundt etter rabattkoder, da det ligger mange promokoder ute på nettet. Du registrerer enkelt ditt bankkort for å ferdigstille annonsen. 

Verktøy og innstillinger

Inne på Google Ads sin nettside får man en oversikt over antall klikk på annonsen og lignende. Her kan man også optimalisere annonsen etter eget ønske, og du kan for eksempel gå inn og endre søkeordene osv. Du kan også få hjelp fra Google med å finne gode søkeord som du kan bruke i annonsen. Alt man trenger å gjøre er å skrive inn det man selger, så viser siden deg de mest aktive søkene i dette feltet. På den måten kan du optimalisere annonsen, slik at den treffer målgruppen. 

Hvorfor bør man bruke Google Ads?

Google Ads er et av nyttigste verktøyene for å generere nye kunder. Dersom annonsen er konfigurert riktig vil du kunne nå ut til ekstremt mange potensielle kjøpere. Google Ads hjelper bedriften til å fokusere på de som aktivt søker etter det din bedrift tilbyr. I tillegg passer Google Ads for alle mulige bedrifter og man kan enkelt tilpasse annonsen etter eget ønske. Google Ads er også kompatibel med andre markedsføringsplattformer og programvaresystemer. Google Ads har ingen budsjett begrensninger, og man kan enkelt tilpasse budsjettet på beløpet du er villig til å bruke på hvert klikk. På den måten kan alt fra ny oppstartede til større bedrifter benytte seg av Google Ads. 

Kildeliste:

https://www.business.com/articles/6-reasons-why-your-business-should-be-using-google-adwords/

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s