Hvordan det er å være student under Korona pandemien

Ett år etter tretten års skolegang var jeg klar for å komme meg på skolebenken igjen, klar for å utvikle meg, klar for å lære nye ting, og ikke minst klar for å være en del av det sosiale studentmiljøet. For meg falt valget naturligvis på markedsføring, da det gir meg en rekke muligheter innenfor arbeidslivet. For en som ikke har hatt lyst til å bli politi fra en alder av 10, for en som er kreativ og innovativ føltes dette som et perfekt valg. 

Det første semesteret var som forventet – Fysiske forelesninger, mye lesing og nye venninner. Det første semesteret er vel det man kan kalle for en perfekt start på studietiden, men som enhver av dere er jeg like fortvilet over situasjonen vi nå står ovenfor. Studietiden er blitt preget av mye usikkerhet. Det sosiale ved studietiden er ikke lenger like sosialt, og det kunnskapsmessige er ikke like lærerikt gjennom en skjerm. Faktum er at vi ikke vet hvor lenge vi skal leve under restriksjonene som er blitt gitt. 

En hverdag preget av rutiner er ikke lenger like rutinert når landet er i isolasjon. Hvordan skal man komme gjennom pensum nå? Vel, for min del har det vært utrolig viktig å ha en gruppe med studievenninner, delta på Zoom forelesningene, eller enklere sagt – prøve å beholde de gamle rutinene. Samtidig har det vært viktig å holde seg positiv og motivert gjennom semesteret, og jeg føler meg heldig som har hatt en gruppe jeg har kunnet jobbe sammen med. Alt i alt vil jeg si at pandemien har byd på utfordringer, men det har også vært flere positive sider ved å være i «isolasjon». Jeg har blitt mer strukturert og har hatt mer tid til å fokusere på meg selv og familien min. Samtidig er jeg håpefull på at vi begynner å gå mot enden av pandemien og at vi forhåpentligvis kan fortsette studietiden som normalt. 

2 Comments

 1. Fint første innlegg, Gabrielle!

  Jeg synes du er god til å strukturere innlegget ditt, med en god oppbygging av teksten. Likevel synes jeg kanskje dette innlegget ble litt kort, og jeg skulle ønske jeg fikk lese mer. Men jeg gleder meg til å følge deg videre, og lese dine kommende innlegg 🙂

  Til neste gang utfordrer jeg deg til å skrive litt lenger, legge ved bilder og dobbeltsjekke eventuelle skrivefeil før du publiserer.

  Bra jobba!
  Nina

  Like

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s